Protectia scaunelor
Cum protejezi și îngrijești scaunele de exterior
Scaunele sunt de numeroase tipuri, forme si culori, in functie de care trebuie sa avem grija de ele.
Daca le intretii corespunzator, scaunele vor supravietui multi ani. Tine minte ca este foarte important sa iti protejezi investitia si este de altfel indicat ca inainte de a cumpara un anumit tip de scaun, sa ai si cateva informatii despre ingrijirea lui. Astfel vei descoperi ca este o investitie adevarata, care necesita o grija speciala.
Daca vrei sa te bucuri de scaune pentru multi ani, este bine sa ii oferi grija si protectia corespunzatoare.
Cum ingrijesti scaune cu textile?
Atunci cand cumperi scaune care dispun si de perne sau alte accesorii textile, trebuie sa fii sigur ca acele materiale textile sunt rezistente. Acest lucru va prelungi practic viata scaunului tau. Fibrele textile poliacrilice sunt cele mai indicate pentru scaune. De asemenea, si textilele pe baza de vinil sunt recomandate pentru un scaun de durata.
Scaunele de acest tip trebuie depozitate intr-un loc uscat pe timpul iernii si trebuie sa te asiguri ca materialele textile sunt uscate inainte de a le depozita. Umezela si praful pot deteriora scaunele cu textile chiar si atunci cand nu sunt folosite. De asemenea, camera in care depozitezi scaunele trebuie sa fie aerisita, pentru a preveni mucegaiul.
Atunci cand o folosesti, scaune cu accesorii textile pentru exterior trebuie sa fie bine curatate dupa ploaie, pentru a nu lasa apa sa se infiltreze si sa lase pete. De asemenea, acest tip de scaune trebuie protejate si de soare, altfel materialul textil se va pata si decolora. Este indicat sa folosesti o umbrela.
Materialul textil trebuie curatat cu apa calduta si putin detergent. De asemena, atunci cand praful sau murdaria s-au adunat, poti curata materialul textil si cu ajutorul unui furtun cu apa. Este indicata ca acest procedeu sa fie facut intr-o zi insorita, pentru ca materialul sa aiba timp sa se usuce.
Cum ingrijesti scaunele din metal vopsit?
Incearca se eviti cat mai mult posibil sa lovesti scaunele din metal vopsit de suprafetele dure. Acest lucru poate duce la zdrobirea vopselei, iar in timp metalul va rugini. In timpul iernii este indicat sa depozitezi scaunele intr-o incapere uscata. Atunci cand scoti pentru prima oara scaunele afara, este indicat sa inspectezi si sa observi eventualele probleme. Trebuie sa stii ca scaunele din metal ruginit poate lasa urme vizibile si pe alte suprafete, pete pe care nu le mai poti scoate.
Scaunele din metal vopsit se curata in general cu apa calduta si detergent. Este recomandat sa speli scaunele pe toate suprafetele lor, pentru ca praful si murdaria se depun peste tot si pot duce la ruginire. Dupa ce speli scaunele, tine-le la soare pentru a se usca complet. Daca scaunele din fier au si parti mobile, sau roti, este bine sa le ungi cu ulei din cand in cand. De asemenea, pentru a prelungi viata vopselei, poti folosi si o ceara de masina.
Dupa ploi sau furtuni trebuie sa cureti imediat scaunele si apoi sa le stergi. Acest procedeu il poti repeta si inainte de a depozita scaunele in perioada iernii. Este indicat sa verifici ocazional si daca scaunele au ruginit sau au parti unde vopseaua este foarte uzata. De asemenea, surburile sau rotile scaunelelor trebuie lubrifiate cu o solutie pe baza de silicon.
Cum ingrijesti scaunele din aluminiu?
Aluminiul este o alegere potrivita pentru scaunele de exterior. Acest tip de scaune vor avea viata lunga si nu va rugini foarte repede.
Totusi, trebuei sa fii atent cand trasporti sau depozitezi aceaste scaune. Aluminiul este un metal care se zgarie si indoaie destul de usor si nu trebuie astfel sa il lovesti de suprafetele dure. Pentru a prelungi viata scaunelor din aluminiu este recomandat sa folosesti din cand in cand o solutie pe baza de ceara, cu care sa stergi foarte bine toate partile scaunelor.
Cum ingrijesti scaunele din fier?
Scaunele din fier sunt dure, rezistente, insa sunt destul de dificil de trasnportat. Cu toate acestea, nu se zgarie sau indoaie usor precum aluminiul. Aceaste scaune trebuie spalate ocazional cu apa calda si sapun sau detergent. Chair daca este un metal rezistent, fierul nu trebuie zgariat sau expus pentru mult timp la soare, altfel risti ca scaunele tale sa rugineasca inainte de vreme.
Cum ingrijesti scaunele din lemn?
Cand ai scaune din lemn, este indicat sa eviti expunere prelungita la soare, vant, ploaie sau alte elemente meteo.
Scaunele de lemn trebuie sa fie in permanenta curate, fara urme de praf sau alte murdarii. Pentru a curata acest gen de scaune, foloseste o carpa imbibata in apa si detergent, ai grija insa sa nu folosesti prea multa apa, altfel aceasta se va infiltra in lemn care se va degrada. Dupa ce o speli, sterge scaunele bine cu carpa uscata si curata.
Atunci cand cureti scaunele din lemn foloseste intodeauna o carpa curata. Dupa ce cureti bine scaunele, poti folosi si o ceara pentru mai mult luciu. Pentru a curata cat mai bine scaunele din lemn, mai poti folosi si o solutie de curatat pe baza de lamaie. Daca scaunele tale de exterior au si accesorii din metal, ai grija la rugina. Daca suruburile sau balamalele au ruginit este indicat sa le schimbi.
Cum ingrijesti scaunele din plastic?
Scaunele din plastic sunt in general durabile si nu au nevoie de ingrijiri speciale. Tot ce trebuie sa faci este sa speli bine scaunele, cu ajutorul unui furtun. De asemena, scaunele din plastic poate fi spalate si cu detergent sau sapun. Evita detergentii abrazivi si buretii tari pentru ca scaunele se vor zgaria. Daca vrei ca scaunele sa capete si un luciu aparte, poti folosi solutii de curatare speciale pentru plastic.
ARTICOLE RELEVANTE DESPRE SCAUNE PE BLOG
INTREBARI FRECVENTE DESPRE SCAUNE-FAQ Page
Informatii despre scaune si mobilier
Pretul scaunelor si bancilor au TVA inclus.
Toate scaunele si bancile se livreaza in functie de stocul zilnic.
Scaunele, bancile, birourile si fotolile distribuite de noi au factura si garantie.
Livrarea produselor in toata tara se face prin Transport Rapid.
Toate scaunele comercializate beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare.
Contacteaza-ne si unul din specialistii nostri iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie in legatura cu scaunele si produsele de mobila din stoc!
Livram scaune si mobilier in Bucuresti si in urmatoarele judete din Romania:
Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Caras Severin, Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea.
Contactati-ne cu incredere si vom cauta impreuna solutiile optime pentru afacerea dumneavoastra!
Doriţi să comandaţi scaune direct prin telefon? Sunaţi-ne 0720.865.728
Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 - 17:00!
Pentru cereri de ofertă SEAP-SICAP puteți trimite solicitările pe email.
Comenzi Scaune face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.
Misiunea Comenzi Scaune este de a crea valoare pentru clienţi prin furnizarea de soluţii profesionale de amenajare cu scaune in scopul creşterii calităţii vieţii si in acord cu principiile dezvoltarii durabile.
Prin soluţiile profesionale de amenajare cu scaune Comenzi Scaune urmăreşte realizarea unui ambient adaptat nevoilor desfăşurării proceselor umane in condiţii optime de siguranţă, eficienţă si confort.